Tgk Jangan X Tgk

Friday, 13 September 2013

Mini Giveaway by Sfaezah

Salam olss...

Tgh jalan2 blog a.k.a blogwalking terpandang/tertancap/tertengokla satu entry ni,,and so excited to join sbb dh lama x join giveaway ni...hihi,,apepun,aku adalah follower yang ke #147 untuk blog "Me, Him & Life"... untuk giveaway ni,, antara terma2 giveaway ini adalah aku msti menceritakan secara ringkas tmpt percutian yg aku paling suke pergi..korang boleh tgk terma n syarat ni ye utk join giveaway ni..so aku bcadang nak ceritakan pengalaman aku n kawan2 bercuti di Sabah =)

Kitorg merancang dlm bulan 2 n tiket flight terus beli on the spot (siap tnya mak lg,hihi) tp tiket kitorg  murah sbb beli awal (bulan 5) n beli tiket air asia...mmg berbaloi2,,pjalanan kitorg bermula pd 04/5/13 naik flight malam,,sbb bagi kitorg,,kalau gerak siang,,rugi masa berjalan2..so bila jalan malam,,bleh tido..tp sedih sbb xleh tgk luar tgkap flight tu,,semua gelap je..dh ok dh dapat duduk tepi..hihi...so dlm 2 jam lebih mcm tu akhirnya smpai jgak ke Sabah, Negeri Di Bawah Bayu..sgt suke =)

Hari pertama,kitorg ke Rumah Terbalik Tamparuli, sangat excited sbb first time tgk depan2,biasa tgk kt internet je..tp bila masuk dlm rumah tu no camera allowed..so tgk je la smbil pening2 sbb smua barang dlm rumah tu terbalik,,termasukla toilet!!! haha...best3,,smpt bgmbr kat luar rumah terbalik ni..hihi slepas dh puas bgambar n beli bbrpa cenderahati utk bwk balik,,kitorg gerak pg ke kundasang,,,n pegi check in di kinabalu pine resort..agak excited sbb chalet kitorg bhadapan gunung kinabalu yg dlm bendera Sabah tu...hihi sukeee..kawan2 pun sibuk amek gmbr berlatar belakangkan gunung tu =) slpas tu kitorg bsiap2 utk pg Dairy Farm area kundasang tu..dekat je xsmpai 10 minit naik kereta..pstu kitorg smpt pusing dlm tu n bg makan rumput n bg minum susu kt kambing n lembu kt situ..hihi suke3..masa bg makan lembu tu agak scary sbb lidah dia tu mcm nak kena tgn je,,,aaaaa takuttt...hahahaha...tp bg makan kambing tu best sbb diorg cute,,pstu lapar je nmpak..ksian plak,,ok pastu kitorg pg minum susu kat reception ..ingatkan dpt free,rupenye kna beli...hihi tp berbaloi2,,jgn lupe try aiskrim susu perisa vanila,,,sgt rasa keoriginalan susu tu..hehe..best3...pstu feeling mcm kt luar negara msa ambik gmbr kt batu yg ada tulis nama tmpt tu..lembu2 yg dipelihara pun ada kt tepi2 tu...hihi...mcm xpnah tgk lembu kat smnnjung kan...=P Pastu singgah Kinabalu Park,time ni mmg just nak release stress je..mmg aman dan damai r tmpt ni...dhla sejuk..best3..dah habis jalan2 balik bilik, n turun makan pkul 8 cam tu..not bad gak mkn kt Kinabalu Pine Resort ni..pas makan pg lepak kt bhgn bwh yg gilerr sejuk & siap karaoke lg..hihi..

Esoknye,kluar pas makan2,kitorg pg plak ke pulau,,mmg antara plannye nak berjln2 tgk pulau2..and smpai kat jeti tu (xingat dh nama dia),,jumpa tour guide tmpatan yg tnjukkan kt kitorg pakej2 yg ada utk jln2 ke pulau ni..so pas tgk2 kitorg cadang nak gi 2 pulau je,iaitu Pulau Mamutik & Pulau Manukan,hihi and dengan ketakutan  yg giler amat dahsyattt,,naikla bot tu..huhu sgt3 takut weiii...haha sabau je ler..20 minit macam sejam dh..nasibla xde mabuk laut...tp lama2 dh xtakut,,siap main air lagi..hehe...dh smpai je pulau mamutik,,mmg nmpak besar r pulau tu..pstu rmai giler org..huhu..so kitorg2 jalan2 smbil2 tour guide tu bcerita2..pstu dia offer utk naik paraseiling...masa tu mcm berkira2,,boleh ke..dhla kitorang ni comel2 je bdan kan..hihi..dia kta boleh je..tgu dlm 5-10 minit tgu giliran nak naik tu,pstu smpaila bot yg bwk kitorg naik tu,,dh siap pesan xnak basah sbb kitorg pakai jeans n xbajet nak bt aktiviti air2 ni..dh naik tu tgu dlm 5 minit mcm tu,dia stop n tnya sape nak naik dlu,,kitorg pndang2 masing2,,haha nampak sgt kan penakut..pstu dengan selambenye org tu tunjuk kt aku n sorang lg mmber utk naik,,oh ok,,org pertama ni,lain skit thrill dia,,haha..mmg thrill weiiiii,,,mmg bnyak mmbaca la punyela takut..saat2 nak naik tu,,bdebar jantung tu xyah ckp,,rsanya kalau xray tu mmg laju giler la jantung tu,,haha...time2 kaki terlepas dr bot tu aku mmg menjerittttt giler,,,takut tgk enjin tu..haha...smpaila saat2 aku duk kt atas tu dlm 5 minit tu,,wahhh aman giler rsa...rsa xnak trun pun ade...siap lambai2 lg kamera...hihihi...really2 amazing experience...hihi kalau aku dpt buat lg,,aku nak buat,,n siap nak sentuh air...hihi...pstu dh dia tarik dh balik n smua mmber2 tnya2 ok x,,aku mmg ckp best sgtttt siap ckp lg kt org tu,,sya naik skali lg bleh..hahahaha...suke sgttt...then tgu turn diorg2 naik n rasa pngalaman yg aku rsa td...hihi sgt2 best tmbh2 pg ngan mmber kn..huhu hope my bestfriend ada skali...hihi...=) Lepas je abis parasailing kitorg ke pulau manukan pulak,,pulau ni lg aman dr pulau td..org xramai sgt n mmg tenang je...kitorg makan2 dlu pastu bru btolak balik smula ke bot n balik ke pgkal jalan..hihi...pastu kitorg ambik hotel area KK,,n malam tu makan kt...aiseh lupe dh nama tmpt tu,,,tp biasanya mmber kta mmg tmpt tu rmai giler org mkn,,cuma ari kitorg pg tu xrmai..xpsti plak nape..

Hari ketiga...kitorg anta mmber 4 org naik flight,,sbb diorg beli tiket awal dr kitorg,,n awal balik...pas anta diorg kitorg beli2 brg2 utk bwk balik smnnjung kt Pasar Filipina..dh puas mmbeli,pusing2 skjap pstu malam tu kitorg naik flight...hihi ..ok tu dia serba sedikit ttg pengalaman aku bercuti di Sabah...kt bawah ni pic terbaik aku n friends msa kt sna...will conclude bnyak lg gmbr dlm different entry ye.. =)



ok so aku seharusnya mengetag 3 kwn aku,,antara syarat2 giveaway ni..so inilah mereka..

Diya Nadiah - Diari Kehidupan


SweetLikeWhat -SweetLikeWhat

Selamat bergiveway yaa =)






6 comments:

S. Faezah said...

salam dear..tq sudi join mini GA :)
boleh cek senarai peserta disini yer.

http://sfaezah.blogspot.com/2013/09/sticky-post-senarai-peserta-mini.html#more

pemenang akan diumumkan seminggu slpas tarikh tutup.
Good Luck!:)

zieta said...

no 31!!!
hehe tq ye =)

S. Faezah said...

hi..pemenang akan diumumkan esok pada jam 1200 tengahari..Jgn lupa cek yer!

Terima kasih sudi join GA!^^

BIE said...

Tahniah atas kemenangan dalam kontes ni zieta :)

Salam kunjungan dari BIE

eddany @ WE said...

congrats dear!!!

zieta said...

WAAAAAAAAAAA xsangka menangggg...hihihi..tq tq tq smua,,sory lambat reply,,sgt3 bz 2 3 menjak ni,,sis sfaezah,,sya dh hntr email kt awk ye =)

Selamat Datang Ke Blog ZiEtA

My Pregnancy

Lilypie Pregnancy tickers

~mY AgE~

Daisypath Happy Birthday tickers