Tgk Jangan X Tgk

Tuesday, 3 September 2013

Kenduri Naik Rumah

Salam....

Pada suatu hari,,hehe,,,tetibe,,pada 30hb 8 baru2 ni (bersamaan dgn birthday my best frenzzz,,nikkkk  ...sory lmbt wish,,ak bz kenduri,,hihi),,my mummy kesayangan tlah buat satu knduri naik rumah dan solat hajat,,smpena rumah dia yg bru siap...rumah mesra rakyat yg mak aku mohon taun lepas,,ambik msa 5 bulan gak nak siap,,but worth the wait,,sbb rumah tu bg aku sgtla selesa utk kitorg 3-4 beranak ni..so aku ambikla cuti dr khamis , 29hb and 30hb jumaat,,and malam 28hb iaitu rabu aku tumpang tido rmah cik diya nadiah,,hihi tq frenz,,really appreciate tau..hihi..aku btolak lambat gak pagi khamis tu,,best oo tido,,huhu,,so smpai pun agak lambat,,dlm pkul 2 lbih smpai tganu,,smpai je rmah trus mak aku ambik keta nak beli brg2 nk msak and lagi2 brg yg xsmpat nak beli,,so aku dh kepenatan n tidola skjap,,mlm tu aku n adik bongsu ku yg cute gilerrr,,memulakan operasi mengepack bepang ke dlm bngkusan tu...tgk r gmbr kt bwh...
Eh2 sebelum tu checkidout brg2 yg mak aku dh standby utk msak...
 bnyak kan ,,haish memikirkan sapela yg kna giliran kupas bwg,,konpem nangis ='(

 lagi2 brg yg mak aku beli

 oh yes my turn utk goreng ikan aya/ ikan tongkol,,biasa org tganu mmg pgil ikan aya pun

 ni ikan yg belum msak,bnyak gak lg,,

 ni view belakang rumah,,

 my adik tgh main laptop,,pdahal sblum tu excited nk bt keje skolah,, tula aku kalau balik tganu,,jd cikgu kt adik2,,huhu

 ni keadaan dlm rumah yg 50% dh siap kemas,,hehe

 aiseh,,,abaikan baju atas kerusi tu,,ni view dlm blik,,nice kan,,


 ha ni view hdapan rmah,,aiseh,,bleh dh nak buat knduri tunang ke kawin ke,,ehemmmmm,,mna calon ko wehhh,,berangan x sudah =P

 ok ni saat2 adik aku nak packing bepang2 tu smua msuk dlm beg tu,,peace yoo

 masih lg khusyuk memacking

 msa ni smbil malu2 dia masukkan sbb tau kakak dia tgh amek gmbr kan =)

 msih khusyuk,,cute jugak biar buat muke seposen punnn ;)

 ok aiya,,pose skit for camera,, =)

 ni pakai flash plak,,xnmpak muke td =)

 mak tegur,,ape da snyum mcm td,,snyum la elok2 skit (lepas translate dr bhasa tganu ye =) pstu aiya pun snyum cmni =)

 hahaha time ni dia buat lawak mengong pstu bt muka burok,,trus snappppp ;D

 smbung lg mengepack =P

 ok2 yg ni yg dh siap dipack dlm plastik,,

 ada 2 plastik gak yg bsar cm ni =)

 oh M G!!! my favourite!!! tau x msa raya xsempat makan ni,,sadis,,ape kebende ni?? ni org tganu pgil tapir,,bukan tapir haiwan tu,,ni tapir kna peram brp lama pstu bru bleh mkn,,aritu,,msa raya dh habis,,oh ye,,ape warna putih tu,,susu segar HL ok,,hihi,,my mom le ajar makan cmni,,makan tapir biasa2 tu aku ok,,tp kalau makan mcm ni,,hari2 pun aku bleh hadap,,aku pun bru ni tnya,,sape yg ajar makan cmni,,rupenyer arwah ayah ku yg baik giler tu yg ajar,,oh,,thats whyla aku sgt suke,,okeh2 NOW YOU SEE kan?????????

 NOW YOU DONTTT,,haha dh telan habis siap mangkuk tu aku jilat hirup..hihi



 ok ni je gmbr yg aku ada msa ari knduri,,cheh tajuk kenduri,,hari kjadian satu je pic yg amek,,agaknye kna tukar sebelum kenduri kot,,hihi,,msa ni my frenzz anta msg kt wechat,,msa tu la aku tringat nak amik gmbr ni,,ada gaya x org btunang?..hihi,,klau ckp btunang ni harus caye ni,,hihi,,msa ni bru siap bca yasin,,tu nmpak x air mineral kt tgh2 tu..hihi,,ok thats all for this entry...

XOXO
ita

2 comments:

diya nadiah said...

thniah dh nek umh bru...sgt selesa:) xsbr nk g umh ko.hehehe

zieta said...

hihi tq2,,tu r,,org muadzam dh smpai,,ko xsmpai lg,,hehehe =P

Selamat Datang Ke Blog ZiEtA

My Pregnancy

Lilypie Pregnancy tickers

~mY AgE~

Daisypath Happy Birthday tickers