Tgk Jangan X Tgk

Wednesday, 21 August 2013

Redha dgn ketentuan ;)

Salam..

Dalam hidup ni,,bnyak pkara yg tjadi,samada mngikut khendak kita,atau tak mengikut kehendak kita,kdg2 kita rasa apa yang kita nak tu,,yg tulah tbaik untuk kita,sedangkan dlm rncangan NYA,ada lg yg lebih baik...fuh ttibe skema rsa..hehe..lama x tulis karangan la katakan...hii...skrg ni just trima hakikat yg apa yg aku nak x mungkin aku dpt,,tp yg aku dpt tu,,aku rsa mcm yg tu plak yg tbaik...it takes time jugak utk fhm yg ape yg aku dpt tu ade lg bnyak kelebihan,,,well rancangan NYA always yg tbaik.,..so aku redha...redha je dgn ape yg tjadi...emm recent stories skrg pun,,aku redha...andai ada jodoh,,adela..kalau xde,,erkk,,mnangis tu tdakla...tp a bit sedih...emm in sya Allah smua nya ok...mgkin ni ujian utk uji aku,,agar aku jd lebih matang,,gitu...erkk aku x matang,,emm bolehla...haish lari topik tetibe....

tetibe teringat lagu Janji Manis Mu dr Aishah..nape tringat lagu ni,,ntah,,,tetibe melodi dia tu bermain2 je kt kpala ni...huhu kalau kt karaoke xkan pilihla lagu2 Aishah ni sbb xkan mampu laa nak tarik lagu dia,,,tinggi yg amat,,,hiii...layan lirik dia yek.. =D

Oh dunia ini
Penuh kepalsuan
Oh mungkinkah tiada
Keikhlasan
Apakah ini
Suatu pembalasan
Ku sedar kebesaranMu Tuhan

Aku bagai seorang
Kembara jalanan
Terumbang ambing
Di lautan gelora
Mencari kebahagiaan
Dahan untuk menumpang kasih
Mungkinkah suratan
Hidup kau selalu keseorangan

Hati membeku mengingatkan
Kata janji manismu... oh...
Ku dilambung angan-angan
Belaian kasih sayang suci darimu
Oh kejamnya

Lidah tidak bertulang
Ucapan cinta menghiris kalbu
Ku kan pergi membawa diri
Cinta di hati terkubur lagi

Tidak ku fahami
Mengapa terjadi
Peristiwa pahit mengguris hati
Jalanan hidup ini
Sudah tertulis
Kutempuhi dengan kesabaran
Kusedar kebesaranMu Tuhan...

3 comments:

diya nadiah said...

dh nape plok ni?

zieta said...

hihi psal pindah jbatan tu ler,,,msa tu tengah feeling sedihla konon,,tu tringat lagu aishah tu,,tp xde kena mngena pn...hiiii

zieta said...

oh ye stu lg,,psal ada jodoh tu,,hihi olo nnti cite depan bru best,,,bt msa skrg ni,tungguuuuu =D

Selamat Datang Ke Blog ZiEtA

My Pregnancy

Lilypie Pregnancy tickers

~mY AgE~

Daisypath Happy Birthday tickers