Tgk Jangan X Tgk

Wednesday, 9 October 2013

Jalan2 ke Safari Park

Salam..hai yolsss...bnyak giler mnde nak cite smpai tak tau nak cite yg mna satu dlu..hihi hari rabu cmni kan tv2 ade cite hndustan..malam ni Umrao Jaan...tu yg tak khusyuk nak layan laptop,,time iklan la nak taip2 ni..haish first time tgk msa jln2 kt Singapore kt rumah mak sedara kt sna..okeh2 dh lari tajuk..29/9/2013 ..time ni la aku pg ngan kak fi,,my fren kt poli,,dtg2 jalan ngan family kak fi..okeh2 jom tgk gmbr..

 kt pintu gambang water park..feeling2 cam kt disney lak kan =)

 okeh bergmbr cepat2 sbb konon2 nak beratur,,hihi

 kakak kak fi,kak fi n rafie haziq,,manis je snyum dia,,gerammm =)

 nmpak x ramai kn menunggu nak msuk,,huhu

 eye to eye with the wild,,hehe trademark diorg 

 afiq & afiqah,,oh kat blkg tu babun..hahaha

 park entrance,,semangat tgu dpn pntu ;)

 eh ade lampu rupenyee..hihi

 tadaaaa,,ni la gelang kitorg,,wajib pakai sblum nak msuk,,ni tnda kitorg beli tiket tauuu ;)

 okeh dh nak masuk daa

 aiseh bru brp kerat jln dh bgmbr ,hehe

 err ingatkan mati rupenye hidup daa,,ape ntah nama dia,,sugar glider kah? agaknyela

 msa ni si kecik ni menguis2 celah2 lubang tu,,bajet bleh lepas la tu...hihi =P

 cik kangaroo putih ;)

 ular albino,,eh betulla mmg nama dia ular albino,,dh knyang smpai xlayan katak duk sebelah ..

 ini nama dia llama,,slalu tgk dlm tv .,,kecik,...ni gedabakkk besar...adik beradik unta rupenyee...

 okehhh bgmbr dlu rmah melayu kt dlm safari park =)

 dr atas rmah,,nmpak ayam belanda,,n family kak fi =)

 cik kudaaa yg sgt baik...dan besarrrr rupenye...haha giler tkut dia mngamuk,,,smpai tkut nak ambik gmbr dduk sbelah...huhu


 oh animal show,,tp x tgk smpai abis,,sbb bnyak bird show,,bukan animal...sedihhhh

 waaaaa rmai kannn =)

 sesi bg makan zirafah,,ak tukang ambik gmbr je..tkuttt

 dlm tren on the way nak gi tgk binatang2 lain dr jarak dekat,,

 ada aircond ok,,yela xbleh bukak tingkap,,dh pesan by tour guide,,tkut binatang tu patuk ke ape ke,,,

 ape dh nama dia ni,,lupe..huhu

 errrr sory r cik lion,,amek gmbr awk tgh tido cmgitu...hihi...fakta by tour guide..cik lion ni tdo 20 jam,,kalah ok kita2 cik manusia ni,,balance2 tu utk makan bla3..bestnyela hdup ko kan cik lion ,,huuu =)

 okeh dh siap jalan2,,bnyak lagi gmbr,,tp dh nantokkk...beli fridge magnet kt sni...ingat nak beli cawan tp lupeeeee...sadis

oh ye dh nak jalan2 keluar terserempak cik burung yg bt animal show td tgh btenggek kt salah stu dahan,,,so ape lg..snappp =)


okeh tu antara serba sdikit pngalaman gi safari park gambang,,,utk makcik2 yg xlarat nak jalan,,better hold dlu nak naik tren,,sbb agak jauh nak bjalan dr mula masuk smpai ke tmpt tren yg ak naik td...utk aku yg muda ni pun krem kaki nak smpai ke tmpt mula2 point..utk mkcik better xyah dlu,,,mgkin akan dtg akan ada upgrade lagi servis tren ni..dlu awal2 point dh naik..skrg je kna jalan jauh pstu bru dpt naik tren...tp bak kata abg kak fi,,dtg safari ni sbb nak naik tren tu...yela byr mahal kot...hihi...okeh2...nnti jumpa lg k...ngantokkk sgttt..makan ubat td kah..ye kot...daaa

2 comments:

Laish Closet said...

Hi dear.. salam perkenalan.. bestnya g jalan2 =)
Jemput join contest kami di http://laishcloset4u.blogspot.com/p/vintage-contest.html ya..
Boleh dapat hadiah best!! Ajak rakan-rakan lain sekali tau. The more the merrier =)

zieta said...

hai sis...ok beres aja sis..tq singgah ye ;)

Selamat Datang Ke Blog ZiEtA

My Pregnancy

Lilypie Pregnancy tickers

~mY AgE~

Daisypath Happy Birthday tickers