Tgk Jangan X Tgk

Sunday, 17 November 2013

Cite Hindustan lagi!!! ~ Ahista Ahista

        Salam...tadi dh lepas pg pasar,,balik2 rmah je bukak tv,,dkt2 dh pkul 2,,ari sbtu kan so msti ada cite hndustan,,tgk2 tajuk Ahista2,,tgk sinopsis cite psal sorang llaki yg keje as saksi upahan jatuh cinta ngan bride to be,,yg groom dia xdtg utk kawin,,,xtau lagi sape dia pnye pelakon so layan jela,,tgk2 Abhay Deol,,ak pnahla tgk dia blakon dlm cite Zindagi Na Milegi Dobara,,hmm not bad cite tu,ak siap hafal lagi lagu sepanyol-hindustan dlm tu,,hihi,,,ok balik pd cite Ahista2,,mula2 cite tu bnyakla org2 dtg kt stu tmpt tu utk daftar kawin,,tp dftar kwin ni nak kena ada 2 saksi ppuan ngan laki,,so dia ni mmg keje jd saksi la..smpai stu msa tu,,dia tpandang sorang ppuan ni,,dia pn pg r tegur,,n tnya kalau2 dh ada saksi utk kwin,,bleh ambik dia,,tp ppuan tu snyap je,,oh ye ppuan tu Soha Ali Khan,,mula2 ak mcm ala,,dia ke heroin,,mcm biasa2 je,,huhu,,tp dh lama2,,eh comel gak dia ni,,huhu,,,

ok2 balik pd cite,,dia dduk tmpt tu smpai malam,,tp bakal suami dia xdtg pun,,so Abhay ni pg r tnya2,,pg r balik dlu,,esok dtg balik,,tp Soha ckp,,dia lari dr rumah utk kawin ngan bakal suami dia tu,,dia pn ckp mmg xde sdara kt bndr tu,,so dia mtk tlg Abhay,,kalau2 bleh crikan mana2 rumah smntara nak tgu esok,,so si Abhay ni lalui mcm2 r rumah mmber dia,,ada yg bengong,,,,huhu mmg geram tgk part tu,,ada yg gatai,,sabau je,,emm tp mcm2 pkara yg dia bt utk ppuan,,dr crikan rumah,,smpaila crikan tmpt keje,,n siap byrkan deposit 6 bulan dduk kt rumah kbajikan tmpt dia keje tu,,,10 ribu okeh,,,mula2 dia pnjam ngan mak kawan dia,,tp sbb mak kawan dia jnis kepoh,,so dia mcm berazam nak byr secepatnye,,pstu dia ada rezeki dpt jd agen bank,,dr agen smpai jd penyelia kawasan,,smua sbb ppuan tu,,& dalam masa tu dia jatuh cinta,,lagu dia biasa2 so malas r nak bg lirik,,hihi,,tp ppuan tu ,,anggap dia mcm kawan je,,smpaila bila Abhay lamar,,dia mtk masa,,n dlm msa tula dia koyak2 smua surat2 lama pkwe lama dia,,siap gmbr skali,,n jwpannya,,YES...dia stuju,,


so ak mcm okehla happy ending,,tp cite xabis lg weii,,,2 bulan lepas tu,,pakwe dia dtg cri awek dia n dia jmpa Abhay,,n Abhay berkeras ckp dia xknal ppuan tu..n mcm2 la incident yg dia bt utk dia yakinkan pakwe tu,,yg awek dia tu dh xde...emm tp laki tu dpt gak jmpa,,as expected ppuan tu marah2 la bla3,,n dia paham knapa Abhay tu xbagi jmpe llaki tu ngan dia,,then llaki tu (lupa dh nama dia,,huhu),,ckp kt Soha,,xnak ke dgr alasan yg nape dia xdpt dtg,,so dia citela,,rupenye dia jd mangsa keadaan,,msa dlm keretapi nak mnuju ke tmpt tu,,dia kna than polis sbb disyaki nak bom ketapi tu,,sabo jela kan...xpasal2 kna pukul,,smpai msuk hospital,,so lepas 2 bulan tu dia brula dpt gi cri ppuan tu,,tau reaksi ppuan tu? dia ksian ngan llaki tu,,,n tnya Abhay,,ape ptt dia buat...adeh...so in the end,,,ppuan tu pillih llaki tu...n yg jd saksi kwin dia,,Abhay...so Abhay blah jela,,,dgn redha nye,,emm ak penah je tgk cite hndustan yg x berapa nak hapy ending ni,,tp dlm cite ni rsa mcm x adil je...huhu...xpela,,,at least cite ni hampir ngan realiti hidup,,,xsemua kita nak akn dpt,,n tak semua kita dpt tu kita nak,,so terima jela kan...




tata =D

2 comments:

AyuInsYiraH said...

assalam...joooom ramai2 join segmen ni... sempena cuti sekolah...
http://ayuinsyirah.blogspot.com/2013/11/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-bersama.html

zieta said...

wsalam..in sya Allah nnti sya join ye =D

Selamat Datang Ke Blog ZiEtA

My Pregnancy

Lilypie Pregnancy tickers

~mY AgE~

Daisypath Happy Birthday tickers