Tgk Jangan X Tgk

Thursday, 23 January 2014

Misi menurunkan berat bdan -------> azam 2014 katenyer

Salam olss...rsa mcm bru lagi menginjak masuk tahun baru,,skrg kita dh hampir ke penghujung bulan 1 dah....ape azam korang tahun ni...azam ak...emm well antaranya cuba nak menyelesaikan azam tahun lepas yg tak tercapai2 lagi....hihi...ape azam tu??? rsanya ni hmpir smua girls kot impikn ,,,ape tu?? hihi ok2 no teka teki...dah terpampang kott kat tajuk entry...

dah tgk tajuk entry ke...hihi
okeh abaikan gmbr ni...nampak sgt edittt melampau.... =P

 ooo kalau dpt partner joging cmni best gak....cairrrrrr

btulla kan...ape2 je pkara serius yg kita nak buat (dalam kes ak ni, menurunkan berat bdn) msti ada geng/teman yg sama2 ada misi yg sama...barula ada semangat...bukan ape...aku ni jenis mudah down je...kalau ada geng ni,,walaupun kite xde semangat,,tp kena buat sbb geng kita semangat,,lama2 semangat tu dtg sendiri je ----- aiseh bnyak pulak cite pasal semngat ni,,cam semangat mantera...oh no no no no no scary movieeeee!!!!!!

masuk ni dah 3 minggu ak buat diet cara susu sejat,,,,best sbb ramai dah tegur penyusutan berat bdan...walaupun ak masih makan nasi...diulangi masih makan nasi yekk...sape cakap makan nasi menggemukkan,,,its the portion yg mnyebabkan kite gemuk,,,oh speaking ko jahhh...kalau terlebih ambik mmg r beb...sape susu sejat...chekidout kat link ni... 

sape pengasas blog ni...
tgkla bwh
 amazing kan perubahan dia!!!! okeh i'm very2 inspired you know =D

asalnye dr akhir tahun lepas lagi ak dh khusyuk baca2 blog ni...n tahun ni la bermulanya episod nak menurunkan berat (kata kooo),,,hihi...and ak dh pun purchase buku kat ats ni,...buku ni dr blog susu sejat gak...and guess what,,,ak yg dh paham pasal kira2 kalori ni bertambah paham bila baca buku ni...ada la bberapa part yg ak xfaham,,tp dh khatam bca trus paham...buku ni bukan smata2 bacaan,,tp juga sbagai diari,,utk kita catit kalori masuk & keluar kita scara harian...ape2 yang ak xfaham ak try email owner susu sejat...huhu korang tau esoknyer dia trus balas...teruja jap...mcm artis balas email you gaya keterujaan ak tu...haha....anyway ade jugak panduan utk menaikkan berat bdn utk sape2 yg nak naikkan berat bdn...

 oleh sebab 8 jam dr masa harian ak adalah kat ofis,,,dh tntu2 banyak duduk kan,,so sini ak share kan antara exercise2 yg bleh bt kalau kat ofis..

 ni skit penerangan psal calories...mane ntah ak cedok...yg psti dr en. google =D

 ni ofis stretch ke kna baring bagai...erkk ntahh

oh ok ni ofis stretch

soooo in short ( short ke!!!),,doakan ak berjaya kehh...kena abaikan anasir2 luar yg mngutuk bagai...oh no no no very bad for me...kang motivation down kang ak gak yg merana...oh no no in sya Allah this will be long term punyerr...ko dh kenapa ita cmpur adukkan bm bi..haha...nila kalau xtau dh nak tulis ape...hihi ok till next time...daaa

2 comments:

S. Faezah said...

goodluck zieta! faezah pnah baca blog susu sejat ni..mmg impressive..hehe

zieta said...

hikhik tq3...tiap2 tahun azam yg same tp xpenah nak serius..thun ni je excited skit sbb nak jd pengapit bestfren kite,diya nadiah =D

Selamat Datang Ke Blog ZiEtA

My Pregnancy

Lilypie Pregnancy tickers

~mY AgE~

Daisypath Happy Birthday tickers